Hvorfor solstrøm på fritidsboliger ved sjøen og på fjellet?

Norske fritidsboliger ved sjøen og på fjellet øker i størrelse og dagens krav til komfort er også i utvikling. Behov for lys, kjøleskap, bredbånd, nettbrett og PC-er bidrar til å øke behovet for energi tilgjengelig for å få et bekvemt hytteliv. Nyeste solarteknologi har gjort kvantesprang i energiproduksjon sammenlignet med bare få år tilbake og er egnet til å dekke energibehovet på en utmerket måte.  Den rivende utviklingen har gjort at steget opp til løsninger som genererer elektrisitetsspenning på 230v er innen rekkevidde for de aller fleste.

Les mer: Solstrøm på hytter og fritidsboliger

Hvorfor solstrøm i privatboliger og gårdsbruk?

Ved å produsere sin egen strøm vil elektrisiteten som ikke blir benyttet i egen bolig bli sendt ut på det lokale strømnettet. Du blir din egen elektrisitetsprodusent!

Større eneboliger har et høyt energibehov. Varmekabler både inne og ute i tillegg til velutstyte bad og kanskje svømmebasseng utgjør et betydlig strømforbruk. Med installasjon av et solaranlegg vil regningen fra den lokale strøm- og nettleverandøren bli betydelig redusert. 

Les mer: Solstrøm på privatboliger og gårdsbruk

Hvorfor solstrøm på naust og mindre driftsbygninger?

Ofte er det ikke hensiktsmessig å strekke lange kabler for å få tilgang til strøm til avsidesliggende bygninger som garasjer, naust og mindre driftsbygninger. Strømbehovet kan begrense seg til ønsket om å drive lamper for belysning, mindre elektriske håndverktøy, vinsj, pumpe eller lignende. Solsystemer tilbyr enkle løsninger som dekker slike behov for både næringsdrivende og privatpersoner. 

Les mer: Solstrøm på naust og driftsbygninger